The Band

History

In de Seventies was België een goeie rockband, “Second Life” rijk. Diverse hits knalden toen door de radio met als topper “Suzy was her name”. Zoals het echter met vele bands gebeurde kwam er een split in de band. De zanger Dirk D. van Second life ging uiteindelijk solo en scoorde eveneens goed op de Belgische hitlijsten.
Philip Fiers die in die tijd bezig was met de covergroep “Crystal Dice”, geboren uit het gekende ambiance/dansorkest The Blue Masks, kende de zanger Dirk heel goed. Toen de zanger van Crystal Dice er de brui aan gaf en meer het blues-genre opzocht werd besloten met Dirk verder in zee te gaan. Na enkele jaren staken hier ook enkele problemen en muzikale meningsverschillen de kop op en er kwam een muzikanten- en naamwissel aan te pas. Er werd verder opgetreden onder de naam Second Life II.
In het voorjaar 2000 werd de muzikale carrière van zanger Dirk stopgezet en werd er gezocht naar een vervanger.
In september 2000 werd DUST geboren en na heel wat repetities konden eind 2000 reeds de eerste optredens gedaan worden.


Eind 2001 kreeg Nathalie, de dochter van Philip, als 18-jarige, ook de podiumkriebels te pakken en werd zij in 2002 als backing-vocal in de groep aangenomen.
Gezien de diversiteit in het repertoire van Dust werd er uitgekeken naar een keyboard. Die vonden we in Sjoerd Bruyneel. Sjoerd musiceerde enkele jaren bij Dust en werd vervangen door Jean-Marie Huys. Ondertussen verliet ook Roos de groep en werd ze opgevolgd door Joke Baert.


Dust scoorde succes maar in 2008 kwam er een serieuze kink in de kabel.
Philip (zanger) Jean-Marie (keyboard) en Joke(zangeres) verlieten de band. Er werd opnieuw gezocht naar waardige vervangers en toen viel de keuze om verder te gaan met een nieuwe line-up: Andy Latruwe (drums), Hans Van Mierlo (bass), Philippe Bailly (lead gtr), Nathalie Fiers (backing/lead vocals), Bart Sinnaeve (rythm gtr/backing vocals) en Davy Cornelis (vocals); gesteund door Philip Fiers & Marino Ranson (techniek/PA/licht/mix/transport).
Deze bezetting hield jaren stand. In 2013 kon zanger Davy zijn diverse activiteiten (zanger, Dj, karaoke……)niet meer combineren en hij verliet ons. Na heel wat zoekwerk werden er try-outs en enkele optredens gedaan met Jonathan Maes en Luc Buys, beiden als zanger. Dit duurde amper een paar maanden en Bart besloot om vanaf dan de zang voor zich te nemen. Ook de lead gtr Philippe Bailly hield het voor bekeken en werd vervangen door Claude Aerbeydt.


Na enkele maanden van optredens kwam Jean Marie (keyboard) terug bij de groep. Claude bleef bij Dust optreden tot einde 2016. Hij werd op zijn beurt waardig vervangen door Bram Denoo. Ondertussen verdween ook Marino (lights/transport) van het toneel.
Bart hield de zang tot einde 2018 voor zijn rekening en stopte uiteindelijk bij Dust. Terug moest er gezocht worden naar een vervanger, niet alleen het vocale doch ook de rythm gtr verdween uit de groep.


Einde 2018 kwam Ronny Loubris als zanger bij Dust en Ferenc Thierens als rythm/lead gitarist. Er werd intens gerepeteerd en de playlist werd danig veranderd zodat we als nieuwe band de dorpspleinen en zalen zouden plat leggen.

Op 15.09.19 sloeg het noodlot echter toe. Nathalie, onze zangeres sinds het prille begin, verongelukte samen met haar partner tijdens een duik naar een wrak in de noordzee. Onze muzikale ambities werden enkele maanden op “hold” gezet. Er werd een vergadering gepland en hierin besloten we verder te gaan met Dust uit eerbetoon voor haar. Ze wordt echter niet vervangen.